TOP WERKGEVER: Omgevingsdienst Haaglanden

Locatie:

Den Haag

De omgevingsdienst Haaglanden (ODH) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de wettelijke milieutaken namens de Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Delft, Den Haag, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Achtergrondinformatie

De Omgevingsdienst Haaglanden stuurt op processen en resultaten. Aan elk resultaat verbinden wij doelstellingen en normen die meetbaar zijn. Dat sluit aan bij het inhoudelijke zwaartepunt van de werkzaamheden: vergunningverlening en handhaving. Samenwerking op het gebied van vergunningverlening en handhaving leidt tot synergie. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de omgevingsdienst de klant centraal stelt. De gemeenten en provincie blijven zelf bevoegd gezag. Zij kunnen de omgevingsdienst een mandaat geven om namens hen besluiten te nemen, zoals het afgeven van een vergunning.

Onze belangrijkste hoofdprocessen zijn:
  • Toetsing en vergunningverlening
  • Toezicht en handhaving
  • Klachtafhandeling
  • Bezwaar & beroep

Missie:

Als ODH werken we samen met de negen Haaglanden gemeenten en de provincie Zuid-Holland aan de totstandkoming van een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit. 

Visie:
Wij zijn voor onze opdrachtgevers de milieu-autoriteit en bieden meerwaarde door beschikbaarheid en ontsluiting van alle relevante informatie, bundeling van specialistische kennis, door een goede kennis van de lokale situatie, een efficiënte bedrijfsvoering en continuïteit van dienstverlening.

Werken bij omgevingsdienst Haaglanden

Wij werken met ruim 230 deskundige collega’s aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. Wij werken op steenworp afstand van de Haagse binnenstad en op tien minuten lopen vanaf station Den Haag Centraal. Kom jij bij ons werken? 

 

Recente vacatures:

 

Meer weten?

Je kunt ons bellen: 050 - 2101001

...of neem contact op:

Shortlist

Nog geen vacatures op de shortlist